Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu. Měla jsem možnost získat tento starý kredenc. Díky tomu, že nemáme dostatek prostoru, bude muset být celoročně pod pergolou, která je zastřešená. Moc mě zaujaly vaše barvy. Poradili by jste mi, co vše si musím koupit /zda se zbavit původního nátěru, musí se použít nějaká podkladová barva...atd/,aby kredenc znova prokouknul? Jsou na něm již znát léta opotřebení, což je vidět na přiložených fotkách. Za každou radu moc děkuji a ráda si objednám. Petra K. z Písku
v případě renovace není potřeba původní nátěr odstraňovat, pokud je v dobrém stavu. Bylo by vhodné pouze přejít poškozená místa a vyrovnat je vhodným tmelem, pro tyto účely jsou ideální Jansen Tmely na dřevo. Pro vyspravení běžných nerovností stačí jednosložkovým tmel (například tmel Ahrweilit), pro větší nerovnosti zvolte dvousložkový jemný tmel. Poté celou plochu jemně narušte brusnou houbičkou (není ale potřeba brousit), odmastit jarovou vodou a následně otřít houbičkou s čistou vodou. Takhle je povrch ideálně připravený.
Ideální variantou je použití Jansen Barvy na dveře a kuchyňskou linku. Tato certifikovaná barva od německého výrobce Jansen má zásadní výhodu v její odolnosti, jednoduchosti aplikace a zdravotní nezávadnosti. Je vysoce odolná vůči mechanické zátěži, poškrábání a čistícím prostředkům. Nepoužívá se ani žádný vrchní lak, nepoužívá se ani základní nátěr. Barvu proto snadno nanesete ve dvou vrstvách a tím je celá proměna v rychlosti hotová.